De Wever kordaat, Antwerp-fans zijn niet welkom op de Grote Markt

De Wever kordaat, Antwerp-fans zijn niet welkom op de Grote Markt

22-04-2016 14:06

In Antwerpen barsten binnenkort mogelijk twee titelvieringen uit. Zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk maken namelijk veel kans om kampioen te worden. Burgemeester Bart De Wever treft zijn voorbereidingen.

Zo is het belangrijk dat de Antwerpse supporters vieren in hun respectievelijke stadions, en liefst zo weinig mogelijk daarbuiten.  "De supporters feesten in hun eigen stadions én trekken dus niet naar de Grote Markt", maakt een woordvoerder van De Wever duidelijk aan Het Laatste Nieuws. De Wever zal overigens niet meevieren, hij is niet echt een voetbalfan. "Hij heeft wel veel waardering voor wat de clubs doen en hoopt hartsgrondig dat ze kampioen spelen", voegt zijn woordvoerder toe.

Sven Lommaert van de Antwerpse politie vertelt hetzelfde verhaal: de politie zal alles doen om te vermijden dat het feestje uit de hand loopt. "We weten uiteraard ook dat een aantal supporters mogelijk niet op het Kiel of de Bosuil blijft en andere plekken opzoekt. Daar zullen wij tegen optreden", waarschuwt hij.