Anderlecht profiteert niet van opdoffer Club Brugge

21-04-2016 22:23
4

Gent en Anderlecht hebben elkaar in evenwicht gehouden in een teleurstellende pot voetbal. In de Ghelamco Arena hebben de nummers drie en twee uit de stand 1-1 gelijkgespeeld. Anderlecht laat zo de kans liggen om over Club naar de eerste plaats te springen.

Gent begon het beste en creëerde al in de eerste minuut een uitstekende kans. Thomas Foket vond Danijel Milicevic met een voorzet vanop rechts, maar de Zwitser kon zijn kopbal niet naar beneden knikken. De thuisploeg was duidelijk scherper dan Anderlecht in de beginfase, maar geen van beide ploegen legde goed voetbal op de mat. De beste kans voor Anderlecht voor de pauze was een schot van Dennis Praet van net buiten de zestien. Matz Sels ging goed plat en duwde hem in hoekschop.

Weinig beterschap na de rust
De tweede helft begon net als de eerste. Gent creëerde binnen de minuut een uitgespeelde kans. Lasse Nielsen kreeg vrije baan en vond het hoofd van Milicevic, maar die trof de lat. Het spelbeeld van voor de rust trok zich voort, maar iets na het uur kwam de wedstrijd los. Op een hoekschop van Youri Tielemans kon Kara Mbodji trappen. Moses Simon keerde van de lijn, maar Bram Nuytinck legde de 0-1 binnen.

Lang kon Anderlecht daar niet van genieten. Frank Acheampong, na de wissel van Alexander Büttner op de linksachter, haalde Kenny Saief neer met een discutabele tackle. De Ghanees raakte wel degelijk eerst de bal, maar deed dat met een soort schaarbeweging langs achter. Hoe dan ook ging de bal op de stip. Saief zette er zich zelf achter en faalde niet.

Na die dolle minuten zakte de wedstrijd terug in. Hoogstaand voetbal kregen de fans in de Ghelamco Arena jammer genoeg niet te zien en de 1-1 was ook de eindstand, ondanks een mooie kans voor Dendoncker in de absolute slotfase. Club Brugge haalt zo opgelucht adem. Het blijft aan de leiding, met evenveel punten als Anderlecht. Gent is derde op drie punten. De strijd voor de titel ligt helemaal open.