Van Gaal toont lef met 'andere Kluivert': 'Bij Ajax deed hij hetzelfde'

Van Gaal toont lef met 'andere Kluivert': 'Bij Ajax deed hij hetzelfde'

21-04-2016 19:11

Manchester United-manager Louis van Gaal is blij dat hij Marcus Rashford uit het niks heeft ingezet. De oefenmeester vergelijkt zijn aanvaller van United zelfs met Patrick Kluivert, die voorheen ook als jonge jongen voor de leeuwen werd gegooid bij Ajax.

Rashford kreeg mede door blessures van Wayne Rooney, Anthony Martial en Will Keane een kans bij United. "Jonge spelers zijn er nooit klaar voor, dat spijt me. Ook Rashford nog niet, hij weet dat ook. Hij kan nog veel leren", begint Van Gaal in The Daily Telegraph. "Je hebt het lef nodig om jonge spelers te brengen. Maar natuurlijk verdienen alle coaches en scouts van de opleiding complimenten, want zij hebben deze jongens ontdekt."

"Ik ben slechts een klein onderdeel van het geheel. Maar wel een heel belangrijk onderdeel, omdat je het lef moet hebben om zo'n jongen in te zetten", vervolgt Van Gaal, die Rashford vergelijkt met Kluivert. "Bij Ajax zorgde Patrick Kluivert als achttienjarige jongen voor dezelfde soort prestaties als Rashford, daar doet hij me dan ook aan denken. Ik kan nog wel veel meer voorbeelden geven. Bij Bayern München bracht ik Thomas Müller, bij Barcelona Xavi als achttienjarige en Andres Iniesta als zeventienjarige. Het is niet goed, het gaat niet om de leeftijd. Het gaat om kwaliteit."