Messi en co krijgen een vernieuwd stadion: Uniek in Europa

Messi en co krijgen een vernieuwd stadion: "Uniek in Europa"

Gepubliceerd: donderdag 21 april 2016 om 16:07do 21-04-2016 om 16:07

Barcelona heeft tekst en uitleg gekregen bij haar plannen om het nu al indrukwekkende Nou Camp te verbouwen. De nieuwe thuishaven van Lionel Messi zou Nou Camp Nou moeten gaan heten, en zou over vijf jaar klaar moeten zijn.

Met de nodige trots deed het bestuur van Barcelona zijn plannen voor een nieuw Camp Nou vandaag uit de doeken. De essentie van het oude stadion zal behouden blijven, maar het zal op een termijn van vier jaar volledig vernieuwd worden. Dat weet Sporza.

Het nieuwe stadion zou plaats moeten bieden aan 105 000 toeschouwers, allemaal zitplaatsen. De buitenkant van het stadion zal volledig verlicht kunnen worden in een kleur naar keuze. 

Het stadion zal uniek zijn in Europa, en wel hierom. Er zal worden gewerkt met open façades, waardoor de wandelgangen als het ware verschillende terrassen boven elkaar vormen. Bovendien krijgt dit architecturale pareltje een halfopen dak.

Tijdens de werkzaamheden zullen alle activiteiten in Camp Nou gewoon kunnen blijven doorgaan, terwijl ook de site rond het stadion uitgerust wordt met alle moderne faciliteiten

[VIDEO] Met een indrukwekkend filmpje stelt @FCBarcelona het nieuwe Camp Nou voor: https://t.co/qE9ou06BU6 #Barça pic.twitter.com/sERSMWxU47

— Stadion (@VTMStadion) April 21, 2016

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws