'Nieuwe kaping van Bayern München bij Borussia Dortmund niet uitgesloten'

'Nieuwe kaping van Bayern München bij Borussia Dortmund niet uitgesloten'

21-04-2016 14:26

De kans bestaat dat Mats Hummels aan het einde van het seizoen vertrekt bij Borussia Dortmund. De vader van de Duitse aanvoerder doet donderdag een belangrijke duit in het zakje.

De 27-jarige Hummels beslist binnenkort of hij ook volgend seizoen bij Dortmund speelt. Bij de nummer twee van de Bundesliga heeft hij een contract tot medio 2017. "Mats staat voor een enorm belangrijke beslissing in zijn carrière, zijn leven", vertelt vader Hermann aan BILD.

"Dortmund behoort weer tot de topclubs in Europa, waardoor het hem allemaal zwaar valt. Als hij de club aan het einde van het seizoen tóch gaat verlaten, dan kan hij naar slechts vijf of zes clubs die beter zijn. En bij die clubs hoort natuurlijk ook Bayern München."

Hummels senior sluit een overstap van zijn zoon naar de Duitse recordkampioen dus niet uit. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Bayern, maar werd te licht bevonden voor het grote werk en werd in 2009 voor een bescheiden bedrag verkocht aan Dortmund. Daar groeide hij tot aanvoerder en Duits international.