'Slechts vijf procent kans op een transfer van Anderlecht-speler naar Fiorentina'

'Slechts vijf procent kans op een transfer van Anderlecht-speler naar Fiorentina'

21-04-2016 14:00

Dennis Praet staat in de belangstelling van vele Europese clubs en lijkt Anderlecht aan het einde van het seizoen te verlaten. Paars-wit zou al een principeakkoord hebben met een Italiaanse club. Praet zelf lijkt echter geen zin te hebben in een overgang naar deze club.

Anderlecht zat al om de tafel met AC Fiorentina en de onderhandelingen zouden voorspoedig verlopen. Dat zegt spelersmakelaar Ivan Reggiani aan Fiorentinanews. Desondanks acht hij de kans klein dat het daadwerkelijk tot een transfer komt. ''Fiorentina heeft een principeakkoord met Anderlecht en ze hebben ook al gesproken met Praet zelf. Maar eerlijk gezegd denk ik dat er misschien vijf procent kans is dat Praet naar Fiorentina gaat."

De spelersmakelaar bracht nog meer info naar buiten. ''Hij heeft al aanbiedingen gekregen van grotere clubs dan Fiorentina. Paulo Sousa (trainer van Fiorentina, nvdr) heeft al gebeld met zowel de vader van Praet als de speler zelf, maar dat zal wellicht niets aan zijn beslissing veranderen. Hij is één van de grootste talenten ter wereld en ik geloof niet dat Fiorentina de juiste club is voor hem."

Praet heeft nog een contract tot en met de zomer van 2017 bij Anderlecht. Dit seizoen scoorde de 21-jarige middenvelder vier keer in 27 competitieduels.