Efficiënt KRC Genk overrompelt Club Brugge in sterke eerste helft

20-04-2016 22:25
4

Club Brugge haalt 0 op 6 na een lesje in efficiëntie tegen ploeg in vorm KRC Genk. In de slotminuten wisten de bezoekers nog een zware 4-0 te milderen tot 4-2.

Racing Genk begon indrukwekkend aan de wedstrijd. Voor Club Brugge het door had, stond het al op achterstand. Wilfred Ndidi opende met een kanshebber voor goal van het jaar, de score in de Cristal Arena na een kwartier. Brugge kreeg kansen op de gelijkmaker maar het was Genk dat kort voor rust genadeloos toesloeg. Een doelpunt van Pozuelo en een owngoal van Thomas Meunier zorgden voor de 3-0.

Club Brugge slaagt er in de rust niet in om te herstellen van die zware opdoffer en het gebrek aan vertrouwen bij de spelers is schrijnend zichtbaar. De kelk moet tot op de bodem leeg als ook Jere Uronen nog weet te scoren. De bezoekers doen in de slotminuten nog een remonte met doelpunten van Ruud Vormer en Thomas Meunier, maar de nederlaag is een feit.