Standard-huurling stuurt aan op vertrek: Wat kan ik er doen?

Standard-huurling stuurt aan op vertrek: "Wat kan ik er doen?"

20-04-2016 16:22

Yanis Mbombo speelt sinds januari op huurbasis bij de Franse tweedeklasser Sochaux. Daar voelt de aanvaller zich goed in zijn vel. Hij lijkt dan ook niet geneigd terug te keren naar Standard Luik en stuurt aan op een definitieve transfer.

De 22-jarige aanvaller begon het seizoen bij Sint-Truiden VV, maar keerde vervroegd terug van zijn uitleenbeurt. Nadat Yannick Ferrera vertrok op Stayen, was de spits niet meer gemotiveerd, klonk het toen bij STVV. In januari trok hij dan naar de Franse Tweede Klasse. Bij Sochaux kwam hij nog maar één keer tot scoren in negen wedstrijden, maar hij voelt zich er goed in zijn sas.

"Mijn grootste wens is om bij Sochaux te blijven", geeft hij aan in La Capitale. "Daar krijg ik de kans om mij te tonen en dat maakte ik nog niet eerder mee." In een toekomst bij de Rouches gelooft hij niet meer. "Ik sprak nog niet met Standard. Het is mijn club, maar wat kan ik er gaan doen? Als Standard echt in mij geloofde, dan hadden ze mij gehouden toen ik terugkeerde van STVV.