Genk komt met waarschuwing voor Club Brugge: Dat is een stimulans

Genk komt met waarschuwing voor Club Brugge: "Dat is een stimulans"

Gepubliceerd: woensdag 20 april 2016 om 09:33wo 20-04-2016 om 09:33

KRC Genk mag na zeven thuisoverwinningen op een rij stilaan beginnen dromen van Europees voetbal. Woensdag lijkt het ook het uitgelezen moment om Club Brugge een stevige klap aan te dienen. Daarvoor rekenen de Limburgers op een sterke Alejandro Pozuelo.

De Spaanse middenvelder is de laatste weken één van de grote sterkhouders bij Genk. "Vanuit de positie tien ben ik door de trainer geleidelijk aan naar de positie acht overgeheveld. Ik ben rond Ndidi beginnen spelen. Eigenlijk ben ik de lijm tussen het defensieve en het offensieve compartiment", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Ik moet zorgen voor het evenwicht en dat gaat me goed af. Ik ben erg blij dat ik tegenwoordig zoveel mag spelen. Bij Rayo Vallecano kwam ik amper aan de bak", aldus Pozuelo, die droomt van een derde plek. "Door de goeie resultaten is in de groep het geloof gegroeid dat we dit seizoen nog hoog kunnen eindigen. De derde plaats is het eerste doel."

De Limburgers moeten dan wel een goed resultaat neerzetten tegen Club. "Niet zo lang geleden hebben wij Brugge nog verslagen. Dat zit nog in het achterhoofd en is een stimulans. We hebben totaal verschillende spelstijlen. Brugge probeert met hoge pressing en duelkracht de tegenstander te ontregelen. Onze trainer wil hetzelfde effect bereiken met goed voetbal. Op training wordt daar hard aan gewerkt en dat zie je ook terug op het veld. Met de steun van de fans is veel mogelijk", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie wint de partij tussen KRC Genk en Club Brugge?

KRC Genk
78%
Club Brugge
12%
Gelijkspel
10%
(599 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws