'Wij vinden Praet en Tielemans supertalenten, tot je eens kijkt in het buitenland'

'Wij vinden Praet en Tielemans supertalenten, tot je eens kijkt in het buitenland'

20-04-2016 09:22
1

Bijna anderhalf jaar geleden won Dennis Praet nog de Gouden Schoen. Maar in een recente spelersenquête blijkt dat men Praet één van de meest overschatte voetballers in Eerste Klasse vond. Wesley Sonck denkt daar het zijne van.

"Ik vind Praet niet overschat. Alleen: wat verwacht je van hem? Als ik lees dat Praet na dit jaar zeker weggaat, vraag ik me altijd af: waar gaat die dan naartoe? Vond jij hem dit jaar zo goed spelen dat hij het hier wel gezien heeft in België? Ik niet", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Als je geacht wordt goed te zijn, mag je constante niveau wel iets hoger. Maar misschien spelen er andere factoren een rol: een goeie manager of een financiële berekening."

"We maken snel iets van onze vedetten en vervolgens maken we hen ook snel weer af. Wij vinden Praet en Youri Tielemans supertalenten. Tot je eens goed rondkijkt in het buitenland en daar plots Marco Reus en Max Kruse ziet en denkt: dat is toch nog van een andere orde, op die leeftijd. Het is niet makkelijk voor aanvallende spelers uit België om in het buitenland het verschil te maken."