KV Oostende en Zulte Waregem lossen elkaar niet na spektakelstuk

19-04-2016 22:18

KV Oostende en Zulte Waregem zijn niet veel vooruit geschoten. Beide ploegen hielden elkaar dinsdag in evenwicht. Een spektakelrijke wedstrijd eindigde op 3-3. De posities van beide clubs in Play-Off 1 blijven dus ongewijzigd. KV Oostende blijft vijfde terwijl Zulte Waregem op plaats zes blijft hangen.

Francky Dury en Mbaye Leye spaarden de kritiek op hun collega's niet na de teleurstellende nederlaag tegen KRC Genk. Zij wezen naar de laksheid van hun defensie. De opmerkingen vielen blijkbaar in dovemansoren. Al na twee minuten mocht Yassine El Ghanassy de openingstreffer tegen de touwen jagen. De flankaanvaller van KV Oostende bedankte zijn coach Yves Vanderhaeghe voor zijn eerste basisplaats in Play-Off 1. Drie minuten later rinkelde de Oostendense kassa opnieuw. Dit keer schoof Joseph Akpala de bal over de doellijn.

Zulte Waregem schoot plots wakker. Een matige voorzet van Onur Kaya dwarrelde tot bij Henrik Dalsgaard, die simpel kon binnen tikken. Essevee begon er opnieuw in te geloven. Zeker toen Steve De Ridder de gelijkmaker scoorde. Het was ondertussen wel duidelijk dat beide ploegen aan een knotsgekke wedstrijd bezig waren.

Na de rust gingen beide teams aan hun elan verder. Mbaye Leye bracht Zulte Waregem voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Zijn doelpunt was van wondermooie makelij. De bezoekers leken af te stevenen op een overwinning, maar scheidsrechter Nicolas Laforge dacht daar anders over. Hij legde de bal op de stip na een duikje van El Ghanassy. Franck Berrier zette de strafschop feilloos om. Zowel KV Oostende als Zulte Waregem kregen nog een overvloed aan kansen, maar het bleef dus bij 3-3.