Clubicoon wijst Mbaye Leye terecht: Hij moet dat echt niet zeggen

Clubicoon wijst Mbaye Leye terecht: "Hij moet dat echt niet zeggen"

19-04-2016 16:59

Zulte Waregem wilde scherprechter zijn in Play-Off 1, maar heeft haar start een beetje gemist. Dinsdagavond kan Essevee zich heerpakken op het veld van KV Oostdende. Mbaye Leye was na de nederlaag tegen Genk niet mals voor zijn verdedigers. "Geef ons Dewaest en Kabasele van Genk en we spelen mee voor de top drie", zei de kapitein toen.

"Zulke dingen zeggen zijn niet goed voor de verstandhouding. Dat is slecht voor de ploeg", vindt Luc Millecamps. Het clubicoon begrijpt de 33-jarige aanvoerder niet. "Leye probeert iedereen wakker te maken, maar op zo'n manier moet je dat niet doen. Laat ze dan maar slapen. Los van het eerste kwartier hebben de spelers zich wél ingezet om er iets van te maken", aldus Millecamps in Het Nieuwsblad.

Echt goed voetbal heeft Millecamps nog niet gezien dit seizoen aan de Gaverbeek. Hij is dan staat dan ook  realistisch tegenover deze Play-Offs.  "Ik vind dat we het hele seizoen niet echt verwend zijn geweest. Oké, vóór Nieuwjaar hebben we heel wat punten gesprokkeld. Maar na drie wedstrijden in Play-off 1 is het duidelijk dat de kleintjes KV Oostende en Zulte Waregem niet veel in de pap te brokken zullen hebben."

Vier op zes
Tegen Genk viel met Christophe Lepoint een sleutelfiguur in het elftal van Francky Dury weg. "Mochten we met ons type-elftal kunnen spelen, met Lepoint erbij dus, dan zouden we nog een keer kunnen stunten. Er wordt wel gesproken van We kunnen nog eens verrassen, maar ik wil daden zien."

Een vier op zes halen tegen KVO, dat is het doel van Eddy Cordier, alegemeen manager van Zulte Waregem."Dan kunnen we de vijfde plaats nog halen. We moeten het hebben van ons collectief. Iedereen moet top zijn, anders wordt het moeilijk voor ons. Op Gent hebben we verrast, tegen Anderlecht kenden we pech en tegen Racing Genk was het duidelijk minder. Maar goed, we zullen nog verrassen."