'FC Barcelona zoekt naar opvolger voor Alves: totale PSV-flop in beeld'

'FC Barcelona zoekt naar opvolger voor Alves: totale PSV-flop in beeld'

19-04-2016 15:37

Bij PSV volledig mislukken en een aantal jaren later gepolst worden om Dani Alves op te volgen bij FC Barcelona. Het overkomt de Braziliaan Fagner. De rechtsback werd in 2006 naar Eindhoven gehaald, maar met slechts tachtig minuten voetbal geldt de Zuid-Amerikaan als een van de grootste flops uit de clubgeschiedenis. 

Blijkbaar heeft Barça nu het oog laten vallen op Fagner. De interesse is volgens TV Globo serieus. De Spaanse topclub ziet in Fagner, tegenwoordig speler van Corinthians, één van de beste rechtsbacks van dit moment. Het ziet er echter vooralsnog niet uit dat Dani Alves op korte termijn bij Barcelona gaat vertrekken. De geruchtenmolen rondom de Braziliaan draait nog niet bepaald op volle toeren. De international heeft een contract tot juni 2017. De verbintenis van Fagner bij Corinthians loopt nog tot 2018.

Na zijn periode in Eindhoven tekende Fagner bij Vasco da Gama. VfL Wolfsburg haalde hem in 2012 naar de Bundesliga. Twee jaar later verhuurde de werkgever van Bas Dost hem aan Corinthians. In de Braziliaanse competitie heeft Fagner dus wél zijn kans gepakt.