OFFICIEEL: Jonge doelman tekent voor 2 jaar bij Westerlo

OFFICIEEL: Jonge doelman tekent voor 2 jaar bij Westerlo

19-04-2016 11:15

Bob Peeters mag volgend seizoen een nieuwe speler verwelkomen in de A-kern. De 17-jarige Yannick Verbist wordt namelijk beloond met een profcontract.

Die Verbist mocht dit seizoen al proeven van de A-kern, want Stijn Jeurissen was lang out met een blessure. Verbist maakte als jonge doelman indruk, de officiële website van Westerlo meldt dan ook dat hij voor twee seizoenen heeft getekend.

Ook Verbist zelf is heel enthousiast over deze nieuwe stap. "Ik had niet verwacht dat ik deze kans volgend seizoen al zou krijgen. Ik bereidde me voor op een extra jaar bij de beloften, maar natuurlijk ben ik er enorm blij mee. Ik ga hard blijven werken en veel leren van Koen Van Langendonck en Kristof Van Hout. Ik heb veel geluk dat ik met hen kan samenwerken. Zij hebben veel ervaring op het hoogste niveau, maar nog belangrijker is dat ze allebei zeer toegankelijk zijn en mij echt willen helpen om beter te worden."

Extra leuk voor de fans: Verbist is echt een jongen van de streek.  "Ik ben van Voortkapel en enkele vrienden van mijn school en van mijn broer zijn vaste fan van KVC Westerlo. Fantastisch dus dat ik volgend jaar deel zal uitmaken van de A-kern", reageert hij opgetogen.