Alderweireld somt redenen Spurs-kampioenschap op: Kunnen ons met besten meten

Alderweireld somt redenen Spurs-kampioenschap op: "Kunnen ons met besten meten"

19-04-2016 09:05

De strijd om de Engelse titel is nog niet gestreden. Tottenham Hotspur naderde maandag tot op vijf punten van koploper Leicester City. Rode Duivel Toby Alderweireld is ervan overtuigd dat Tottenham het gat dicht.

"Kampioen? Ja", is onze landgenoot stellig in het Algemeen Dagblad. Alderweireld weet in ieder geval één reden waarom zijn ploeg kampioen wordt. "We hebben de beste defensie, een sterke keeper en goede backs. Mousa Dembélé en Eric Dier staan voor de defensie. Als de tegenstander daardoor heen komt, zijn Jan en ik er nog."

Ook roemt Alderweireld teamgenoten Dele Alli en Harry Kane, die maandag verantwoordelijk waren voor de zege op Stoke City (0-4). "Je moet eens zien hoeveel ze rennen en hoe hard ze werken voor het team. Al is het natuurlijk dat we voorin over veel klasse beschikken. We kunnen werkelijk van alle kanten scoren", zegt Alderweireld.

De man achter het succes is manager Mauricio Pochettino. "Het is nu eind april, maar nog altijd staan we regelmatig twee keer op een dag op het veld", vertelt Alderweireld. "Hij brengt ook een bepaalde spirit in het team. Als tegenstanders meekunnen met ons niveau, doen wij er fysiek nog een schepje bovenop. Op dat vlak kunnen we ons met de besten meten."