Opvallende lofzang van vertrokken spits voor Van Gaal: 'Om eerlijk te zijn...'

Opvallende lofzang van vertrokken spits voor Van Gaal: 'Om eerlijk te zijn...'

18-04-2016 19:27

Hoewel Javier Hernandez zijn koffers kon pakken toen Louis van Gaal arriveerde bij Manchester United, is de spits lovend over de Nederlandse manager. Hij denkt dat Van Gaal wel degelijk in staat is om te slagen bij United.

In het eerste seizoen van Van Gaal bij United werd Hernandez verhuurd aan Real Madrid. Toch heeft de Mexicaan mooie woorden over voor Van Gaal. "Om eerlijk te zijn: hij is een heel goede trainer. Zoals elke andere trainer heeft hij zijn eigen werkwijze", zegt Chicharito tegen Sky Sports.

Sir Alex Ferguson, de voorganger van Van Gaal bij United, was bij de aanhang van The Red Devils een stuk geliefder en dat lijkt Hernandez wel te begrijpen. "Je zal geen nieuwe Sir Alex Ferguson vinden de komende vijftig of honderd jaar, omdat hij uniek was. Hij was speciaal. Van Gaal is goed genoeg, maar in het voetbal dringt de tijd en zijn resultaten heel belangrijk."

De resultaten die Van Gaal in zijn tweede jaar bij de Engelse grootmacht boekt zijn niet om over naar huis te schrijven. United werd derde in een relatief zwakke Champions League-groep en in de Premier League staat de club op een teleurstellende vijfde plek.