'Chelsea vergadert over toekomst Courtois en legt minimumprijs vast'

'Chelsea vergadert over toekomst Courtois en legt minimumprijs vast'

18-04-2016 08:04

Thibaut Courtois mocht zaterdag beginnen aan de wedstrijd tegen Manchester City (0-3 verlies), maar moest in de slotfase vroegtijdig naar de kleedkamer nadat hij de doorgebroken Fernandinho tegen de grasmat maaide. Het bestuur vergaderde intern al over de toekomst van de doelman.

De toekomst van Courtois is nog onduidelijk. De doelman heeft er, mede door een vervelende blessure, een minder seizoen opzitten. Dat geldt ook voor de rest van de ploeg en dus wil het bestuur van Chelsea de ploeg heropbouwen, zodat toekomstige coach Antonio Conte in de beste omstandigheden kan werken. De Italiaan zou de Rode Duivel liefst houden, maar merkte in een persoonlijk gesprek twee weken geleden twijfels.

Intern zou er bij The Blues al vergaderd zijn over Courtois, weet Het Laatste Nieuws. Binnen de club leeft al langer het idee dat de doelman geen toekomst meer ziet op Stamford Bridge. Aangezien er ook geld nodig is om de ploeg aanzienlijk te versterken, zou een verkoop overwogen worden.

In de vergaderingen werd geopperd om minstens 70 miljoen euro te vragen. Of geïnteresseerde ploegen als Real Madrid, Barcelona en PSG dat willen betalen, is nog maar de vraag.