Hoop op Europees ticket groeit: Dat was een ontlading voor iedereen

Hoop op Europees ticket groeit: "Dat was een ontlading voor iedereen"

17-04-2016 10:25

KV Kortrijk knokte zich zaterdag voorbij Waasland-Beveren. Nochtans zag het er niet echt goed uit voor de Kerels. Al na twintig minuten keken zij tegen een achterstand aan. Maar nadien ontbond KV Kortrijk zijn duivels. KV Kortrijk heeft nu één punt voorsprong op Standard, dat zondag nog aan de bak komt tegen Westerlo. 

De 2-3 zege tegen Waasland-Beveren deed deugd in het Kortrijkse kamp. KV Kortrijk-coach Patrick De Wilde was zichtbaar tevreden. "We hebben hier een welverdiende overwinning geboekt. We moesten even herschikken na het uitvallen van Birger Verstraete, maar hebben ons daarna goed hersteld", geeft Kortrijkse coach aan in Sporza.

De Kerels voeren voorlopig de stand aan in Groep A van Play-Off 2. Een Europees ticket komt steeds dichterbij. Dat zou een onverhoopt succes betekenen. Maar deze zege maakte in ieder geval iets los. "Voor de rust waren we weer in hetzelfde bedje ziek en ontbrak de efficiëntie weer, maar dan valt er eens een bal goed in de kluts. Dat was een ontlading voor iedereen. Ik denk dat we de intenties waarmee we aan Play-Off 2 begonnen zijn, nu echt aan het waarmaken zijn."