Peter Maes ambitieus: In de kleedkamer spreken ze alleen daarover

Peter Maes ambitieus: "In de kleedkamer spreken ze alleen daarover"

Niets dan blije gezichten bij KRC Genk na een nieuwe zege. Zo ook bij Peter Maes. De trainer toonde zich tegenover Sporza ambitieus na de wedstrijd.

"Dit was voor ons een topwedstrijd. Iedereen kende het belang en wist dat we moesten winnen. Ik heb veel goeie intenties gezien en eigenlijk hadden we in de eerste helft de match in een beslissende plooi moeten leggen", begon Maes positief. "Op een ongelukkige manier kregen we op slag van rust nog een goal tegen en dat heeft ons na de rust toch wat parten gespeeld."

"In het begin van de wedstrijd zagen we wat we wilden zien: veel infiltratie van het centrale duo Mbwana Samatta en Neeskens Kebano en als je dan kan bijsluiten ben je heel doeltreffend", gaat hij verder. Maes steekt zijn lof voor Samatta ook niet onder stoelen of banken. "Zijn statistieken bij zijn vorig team vertellen dat ook. Nu moet hij zich aanpassen aan het Belgische voetbal. In Afrika of hier voetballen is een groot verschil. Maar je ziet dat hij heel veel kwaliteiten heeft."

Genk staat nu vierde maar door de goede vorm kijkt het vooral omhoog. "Maar wij hebben duidelijk honger naar die derde plek. In de kleedkamer wordt alleen daarover gesproken. De volgende duels, thuis tegen Club Brugge en Gent, gaan we ons beste beentje weer voorzetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie