Racing Genk pakt verdiende zege tegen Zulte Waregem na sterke eerste helft

16-04-2016 19:55

KRC Genk blijft sterk bezig in Play-Off 1. Het klopte Zulte Waregem met 2-1. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Genk had dit seizoen buitenshuis nog niet veel punten gepakt. Tegen Zulte Waregem was het vastgesloten om daar iets aan te veranderen. Al na 8 minuten kopte Mbwana Samatta, die de voorkeur kreeg op Nikolaos Karelis, de 0-1 binnen op aangeven van Thomas Buffel. Diezelfde Buffel zette op het kwartier opnieuw goed voor. De volledige verdediging van Zulte Waregem was nergens te zien en het was Marvin Baudry die de bal achter zijn eigen doelman trapte.

Na 2 discutabele penaltyfases kreeg de thuisploeg vlak voor rust dan toch zijn strafschop. Mbaye Leye twijfelde niet en stuurde Genk met een kater naar de kleedkamer. De ploeg herstelde duidelijk niet van die opdoffer en betaalde in de tweede helft bibbergeld, maar het bleef 1-2.