Bundesliga: Belangrijke zeges Augsburg en Werder Bremen in degradatiestrijd

16-04-2016 17:32

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de Bundesliga. De subtopper won in eigen huis met 2-0 van degradatiekandidaat Eintracht Frankfurt en staat nu derde. VfL Wolfsburg leed een pijnlijke nederlaag bij het laaggeklasseerde Werder Bremen: 3-1.

De thuiszege van Bremen op Wolfsburg was slecht nieuws voor Frankfurt. Die club staat zeventiende, één plekje lager dan Bremen. Frankfurt kwam er in Leverkusen niet aan te pas. Hoewel het bij rust nog 0-0 stond in de BayArena, was het slechts wachten op een treffer van de thuisploeg. Die viel in de 70e minuut: Kevin Kampl scoorde. Toen Julian Brandt kort daarna voor de 2-0 tekende, was het gedaan. Karim Bellarabi maakte vlak voor tijd de derde.

Dankzij de overwinning op Frankfurt is Leverkusen opgeklommen naar plek drie. Hertha BSC zakt juist een plek. Die ploeg verloor zaterdag met 2-1 bij TSG Hoffenheim. Mark Uth maakte de winnende treffer en bezorgde zijn team zo drie belangrijke punten.

In de strijd tegen degradatie pakt Bremen zoals gezegd drie belangrijke punten. Claudio Pizarro, Finn Bartels en Sambou Yatabaré scoorden tegen Wolfsburg. Joshua Guilavogui en Bas Dost maakten de treffers voor Wolfsburg, dat zo weer een tik krijgt na de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid. Omdat concurrent FC Ingolstadt óók verloor (2-0 bij SV Darmstadt), blijft Wolfsburg op de achtste plaats staan.