Vergeef mij dat ik bij Club Brugge gespeeld heb, mijn plaats was bij Anderlecht

"Vergeef mij dat ik bij Club Brugge gespeeld heb, mijn plaats was bij Anderlecht"

16-04-2016 16:19

Zondag staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Enkele spelers droegen het truitje van beide clubs. Zo denken wij bijvoorbeeld aan Lorenzo Staelens, Marc Degryse of Ronald Vargas. Ook Alin Stoica stond ooit op de loonlijst van paars-wit en Blauw-Zwart. Daar heeft hij wel spijt van. 

De ondertussen 36-jarige Stoica trok in 2002 van Anderlecht naar Club Brugge. Een succes werd het niet. "Ik kan maar weinig mensen bedanken bij Brugge. Ik denk dan bijvoorbeeld aan drie anciens: Dany Verlinden, Gert Verheyen en Philippe Clement. De andere spelers hebben mij niet met open armen ontvangen. Er was veel jaloezie omdat ik van Anderlecht kwam. In ieder geval, ik had nooit naar Club Brugge mogen gaan", klinkt het in La Dernière Heure.

"Vergeef het mij", richt de Roemeense middenvelder zich tot de Anderlecht-fans. "Mijn plaats was bij Anderlecht. Maar wij vonden geen akkoord over een nieuw contract. Michel Verschueren verzekerde mij dat hij een akkoord zou vinden met mijn makelaar. Maar die makelaar had helemaal geen akkoord. Ik ben daar het slachtoffer van geworden."