Maes waarschuwt zijn verdedigers met problemen van Anderlecht-verdediger

Maes waarschuwt zijn verdedigers met problemen van Anderlecht-verdediger

15-04-2016 14:09

KRC Genk kan terugblikken op een goede start aan de Play-Offs. Na een bevochten partij tegen Anderlecht, won het makkelijk van KV Oostende. Komende zaterdag gaan de manschappen van Peter Maes op bezoek bij Zulte Waregem.

Bij Essevee is Mbaye Leye momenteel de man in vorm. Maes kent Leye maar al te goed. Het duo werkte nog samen bij Lokeren. "Leye is enorm sterk in het lezen van een wedstrijd. Daardoor slaagt hij er meestal in om op de juiste plaats op te duiken", zegt Maes in Het Belang van Limburg.

"Hij slaagt er bijvoorbeeld ook in om verdedigers uit het centrum te lokken. Zondag was dat nog het geval voor Kara, die meteen uit zijn comfortzone was. Dat lukt Leye dus zelfs als enige spits, tegen een overmacht aan verdedigers", waarschuwt hij.

Maes is zich bewust van de geslepenheid van de spits. "Met zijn 1,83 meter heerst hij niet in de luchtduels. Toch scoort hij vaak met de kop, omdat hij vrij voor doel komt. Hij zal ook altijd communiceren met de speler die de vrije trappen of hoekschoppen neemt. Hij weet precies waar Leye zal opduiken."