Belgische coach gaat definitief op pensioen: Mijn gezondheid laat het niet toe

Belgische coach gaat definitief op pensioen: "Mijn gezondheid laat het niet toe"

15-04-2016 13:04

Het ging begin dit seizoen helemaal niet goed met Standard, en zo kwam icoon Eric Gerets plots weer in beeld. De 62-jarige Maaslander werd inderdaad gepolst, maar hij is kordaat: zijn laatste droom zal niet in vervulling gaan.

Gerets is bang dat zijn gezondheid dan nog zou verslechteren. "Veel mensen hadden vooral gehóópt dat ik nog eens trainer van Standard zou worden. Ik ook trouwens. Maar als je alles op een rijtje zet en beseft dat je al problemen hebt met je gezondheid, dan zit je liever nog een paar jaar in de tribune om te genieten van het spel van Standard. Liever dat dan dat ik op de trainersbank iets aan de hand krijg wat misschien onherstelbaar is, want dat zou dramatisch zijn", aldus Gerets in Het Laatste Nieuws.

Gerets wil Standard wel coachen, maar het gaat gewoon niet. "Ik wou daar eindigen waar alles begonnen is. Ik heb er toch nog een tijd over zitten brainstormen, maar uiteindelijk heb ik voor mezelf uitgemaakt dat mijn gezondheid het niet toelaat. Ik zou bij wijze van spreken morgen trainer willen zijn van Standard, maar niet in deze omstandigheden"

Gerets is dan wel geen coach bij Standard, hij komt toch nog heel vaak kijken. "Ik krijg er sowieso veel respect van de fans, maar ook van de mensen die het nu bepalen bij de club. Op Sclessin kan ik niet kapot. Dat is een zeer leuke gewaarwording. Natuurlijk spreken supporters me wel eens aan: wanneer kom je naar Standard? Dan zeg ik: volgende week, voor de volgende match. Ze vragen dan wanneer ik terugkom als coach. Dan zeg ik hen dat dat jammer genoeg niet meer mogelijk is."