Caenepeel moet rijexamen opnieuw doen na fikse snelheidsovertreding

Caenepeel moet rijexamen opnieuw doen na fikse snelheidsovertreding

15-04-2016 12:49

De 19-jarige Jinty Caenepeel maakt fufore bij FC Eindhoven, waar hij ondertussen al 15 goals heeft gemaakt. Naast het veld gaat het minder met hem, want hij is veroordeeld door de politierechtbank van Brugge.

Caenepeel werd betrapt toen hij 113 reed op een plaats waar hij maar 70 mocht. Die feiten dateren van juni 2015, toen hij nog even bij Cercle Brugge speelde. Een zware overtreding, maar de rechter toonde zich mild. Caenepeel kreeg een boete van 300 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van 15 dagen. Omdat hij nog een heel jonge chauffeur is wil de rechter ook dat hij zijn theoretische rijexamen opnieuw aflegt. 

Rechter Rudi Sierens ziet wel heel veel profvoetballers in zijn rechtbank, nauwelijks een dag eerder veroordeelde hij ook al Elimane Coulibaly van Moeskroen-Péruwelz voor overdreven snelheid. Ook Bjorn Engels kwam onlangs op die manier in het nieuws. "Het is godgeklaagd dat er steeds opnieuw voetballers voor mij verschijnen", tekende Het Laatste Nieuws dan ook op uit de mond van Sierens.