'PSG schrikt van 193 miljoen voor Neymar en schakelt over naar Duitser'

'PSG schrikt van 193 miljoen voor Neymar en schakelt over naar Duitser'

15-04-2016 10:48

Het wordt opnieuw een drukke zomer voor Marco Reus. De aanvaller van Borussia Dortmund, die donderdagavond op bizarre wijze werd uitgeschakeld door Liverpool in de Europa League, staat weer op veel verlanglijstjes.

Op dit moment is vooral Paris Saint-Germain druk bezig om te verkennen of Reus oren heeft naar een vertrek uit Dortmund. Dat meldt het Franse L'Equipe vrijdag. In principe is Neymar (FC Barcelona) nog steeds de topfavoriet bij de steenrijke eigenaren, maar Reus zou een realistischer doelwit zijn.

Duidelijk is dat PSG in elk geval een grote naam wil aantrekken in de zomer, nu Zlatan Ibrahimovic in de zomer transfervrij de deur lijkt uit te lopen. Omdat Neymar niet haalbaar is door een ontsnappingsclausule van 193 miljoen euro, staat Reus inmiddels bovenaan het Franse lijstje.

En dus kan de Duitser opnieuw zijn borst natmaken. Dik een jaar geleden werd hij al voortdurend gelinkt aan een vertrek naar een Europese topclub, maar besloot hij om Dortmund trouw te blijven en zijn contract tot medio 2019 te verlengen. De transferwaarde van de 26-jarige aanvaller ligt rond de 45 miljoen euro.