'Drie United-spelers willen niet verder onder van Gaal, Ferguson geeft fiat'

'Drie United-spelers willen niet verder onder van Gaal, Ferguson geeft fiat'

15-04-2016 09:05

Er wordt flink aan de stoelpoten van Louis van Gaal gezaagd bij Manchester United. Tenminste drie spelers overwegen een vertrek als de Nederlander aanblijft op Old Trafford. Daarnaast heeft Sir Alex Ferguson inmiddels zijn fiat gegeven aan de komst van José Mourinho.

Dat melden respectievelijk The Telegraph en The Daily Mirror. Zelfs als Van Gaal erin slaagt om de FA Cup te winnen én beslag weet te leggen op de vierde plaats in de Premier League, wordt hij waarschijnlijk ontslagen. De 3-0 nederlaag bij Tottenham Hotspur afgelopen weekend heeft de positie van de ex-bondscoach van Oranje geen goed gedaan.

Welke drie spelers mogelijk aansturen op een vertrek als Van Gaal er nog een jaar aan vastplakt, is niet duidelijk. Eerder dit seizoen uitten aanvoerder Wayne Rooney en Michael Carrick wel hun zorgen over de aanpak van hun manager. Na de afstraffing tegen de Spurs joeg Van Gaal bovendien Marcos Rojo en Marcus Rashford tegen zich in het harnas, omdat hij niet blij was met hun prestatie.

Boegbeeld Ferguson, die als adviseur nog aan de club is verbonden, zou inmiddels van mening zijn dat het tijd is voor verandering. Mourinho wordt al maanden gelinkt aan een overgang naar Old Trafford, al zou de Portugees ook in beeld zijn bij Paris Saint-Germain. Ook Ryan Giggs wordt nog altijd genoemd als belangrijke kandidaat om het stokje over te nemen.