Pleidooi voor Simons: “Wilmots kan hem niet meer over hoofd zien”

Pleidooi voor Simons: “Wilmots kan hem niet meer over hoofd zien”

Gepubliceerd: vrijdag 15 april 2016 om 09:12vr 15-04-2016 om 09:12

De Rode Duivels beschikken centraal op het middenveld onder over Radja Nainggolan en Axel Witsel. Toch hoopt Frank Raes dat Timmy Simons binnenkort terug wordt opgeroepen. In zijn column in Het Laatste Nieuws is Raes helemaal lyrisch over de middenvelder van Club Brugge.

Simons is al 39 jaar oud, maar dat stoort Raes niet. "De kaap van 40 wenkt, maar Timmy blijft op onblusbare wijze de pass- en looplijnen van de tegenstander dichtknopen. Stramme spieren zijn niet aan hem besteed, hij vergaarde meer speelminuten dan alle andere Club-spelers dit seizoen, volgens de fysiektrainer is zijn startsnelheid niks afgebot, zijn coach en assistent-coach noemen hem een tactisch genie, wat zelfs door Hein Vanhaezebrouck instemmend bevestigd wordt."

Voor Raes is er maar één optie. Simons, die momenteel 93 caps achter zijn naam heeft, moet in aanmerking komen om het record van Jan Ceulemans (96 caps) te breken. “Weet je wat mooi zou zijn? Een comeback maken bij de nationale ploeg. De Rode Duivels vallen als vliegen en Timmy is tenminste nooit geblesseerd, zelfs in Duitsland hebben ze nog nooit zo'n fitte speler gezien. Wilmots kan hem niet meer over het hoofd zien. Het record van Ceulemans moet eraan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Simons mee naar het EK?

Ja
53%
Nee
47%
(1634 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws