Vlaams Dopingtribunaal laat Van Damme nog in het ongewisse over schorsing

Vlaams Dopingtribunaal laat Van Damme nog in het ongewisse over schorsing

14-04-2016 19:21

Normaal had Joachim Van Damme donderdag moet weten of hij wegens cocaïnegebruik een schorsing ging krijgen of niet. Maar dankzij het Vlaams Dopingtribunaal blijft de speler van KV Mechelen in het ongewisse. Het tribunaal wil eerst extra informatie alvorens een uitspraak te doen.

Opvallend Joachim Van Damme en zijn advocaat Johnny Maeschalck daagden donderdagavond niet op voor de zitting van het Vlaams Doping Tribunaal. De twee konden dus niet live horen dat het Vlaams Doping Tribunaal pas eind mei een beslissing neemt in de zaak.

"Procureur Geert Cheyns eiste de gebruikelijke twee jaar, rechter Bart Meganck verdaagde de zaak. Hij wil eerst de arts, Koen Bertels, die de antidopingcontrole uitvoerde op 16 januari en de begeleider die bij de controle aanwezig was nog eens horen", laat De Standaard weten.

Op 16 januari na de wedstrijd tegen Westerlo werd Van Damme betrapt op het gebruik van cocaïne. De middenvelder van KV Mechelen gaf toe dat hij de drug tijdens het stappen gebruikte. Er hangt hem nu een schorsing van minstens zes maanden boven het hoofd.