Vanhaezebrouck trekt opvallende gelijkenis: Wij zijn als Barcelona

Vanhaezebrouck trekt opvallende gelijkenis: "Wij zijn als Barcelona"

14-04-2016 17:35

AA Gent zit in een dipje. De regerende landskampioen wacht op een eerste officiële zege sinds 26 februari en zag leider Club Brugge ondertussen uitlopen tot zeven punten. Die situatie doet trainer Hein Vanhaezebrouck denken aan FC Barcelona.

De Catalanen verloren drie keer in de laatse vijf wedstrijden en konden maar één keer winnen, vorige week in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League (2-1). Woensdag verloor het echter van Atlético Madrid met 2-0 en was het alsnog uitgeschakeld. Vanhaezebrouck ziet gelijkenissen.

"Bij Atlético zag je elf strijders op het veld, bij Barcelona doen de sterren het minder. Het is een beetje vergelijkbaar met ons", zegt hij aan Stadion. "AA Gent was onklopbaar, een machine waarop niemand een antwoord had. En dan kwam plotseling Club Brugge puur op mentaliteit, vanuit karakter."

De situatie moet wel snel opgelost worden, weet ook Vanhaezebrouck. "We moeten dringend een wedstrijd winnen. Dat zal moeilijk zijn tegen KV Oostende, want in de competitie wonnen we er niet tegen. Niet makkelijk dus, maar het moet", is hij strijdvaardig.