Breaking news

Veljkovic geeft namen zwart geld: ‘Van Holsbeeck, Leekens en Leko genoemd’

Genk beschikt over fitte kern: We profiteren van zware voorbereiding

Genk beschikt over fitte kern: "We profiteren van zware voorbereiding"

Gepubliceerd: donderdag 14 april 2016 om 17:06do 14-04-2016 om 17:06

Terwijl de meeste clubs moeten afrekenen met geblesseerde spelers, zijn ze bij KRC Genk topfit. Dat is geen toeval, vinden ze bij de Limburgers. "We hebben gedisciplineerde spelers."

Assistent-trainer Peter Balette kent de verklaring daarvoor. "Trainer Peter Maes is op fysiek vlak erg veeleisend. In de voorbereidig was er kritiek vanuit de spelersgroep op de zware trainingen, maar daar plukken we nu de vruchten van. De spelers hebben dat ondertussen begrepen en tonen veel discipline. Ze maken ook veelvuldig gebruik van de extra verzorging buiten de gewone trainingsuren", aldus de Genkse assistent in Het Belang van Limburg.

Genk heeft de komende weken wel een zwaar programma voor de boeg. De Limburgers krijgen achtereenvolgens Zulte Waregem, Club Brugge en Gent voor de kiezen. "Dan zijn we vijf wedstrijden ver en zullen de eerste signalen in verband met overbelasting wel komen", voorspelt Balette. "Als technische staf zijnde gaan we daar naar moeten luisteren.  Een speler met overbelasting moet je op tijd rust gunnen, zodat hij weer kan pieken naar de volgende opdracht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws