Club Brugge heeft opmerkelijke deal gesloten over De Sutter

Club Brugge heeft opmerkelijke deal gesloten over De Sutter

14-04-2016 11:30

Tom De Sutter heeft het voorlopig niet onder de markt bij het Turkse Bursaspor, hij komt nauwelijks aan de bak. De Turken willen hem verkopen, en dat is goed nieuws voor Club Brugge.

Het Turkse Bursasporluyuz weet namelijk dat Club Brugge nog een percentage krijgt op de doorverkoop, bovenop de 2 miljoen euro die Bursaspor al betaald heeft aan Club. Dat geld hadden de Turken beter in hun portefeuille gelaten, want De Sutter heeft dit seizoen al welgeteld één doelpunt gemaakt. Na zijn sterke Europa League-wedstrijden tegen Besiktas was hij gegeerd wild in Turkije, maar dat is dus snel omgeslagen.

Het is heel uitzonderlijk dat een 30-jarige speler wordt verkocht met een percentage op doorverkoop, maar Club kan zo in ieder geval nog een zakcentje overhouden aan de spits. Echt een fortuin zal dat evenwel niet zijn, want de waarde van De Sutter is dit seizoen vooral gedaald. De Sutter verdient bovendien een salaris van 1,8 miljoen euro per jaar, er zijn weinig clubs die zo'n contract kunnen overnemen.