Anderlecht-talent De Medina: Leven is zwaarder geworden sinds Frutos trainer is

Anderlecht-talent De Medina: "Leven is zwaarder geworden sinds Frutos trainer is"

Gepubliceerd: woensdag 13 april 2016 om 18:46wo 13-04-2016 om 18:46

Vrijdag neemt de U19 van Anderlecht het op tegen titelverdediger Chelsea in de UEFA Youth League. De talenten van Nicolas Frutos blijven er rustig onder en zijn zelfzeker. "Wij kunnen het tornooi winnen."

Het zelfvertrouwen spat ervan af bij de U19 van Anderlecht. Zelfvertrouwen, niet te verwarren met arrogantie. Frutos heeft ruwe diamanten omgetoverd in zelfzekere, talentvolle voetballers. "Hij heeft alles veranderd, de organisatie is anders, de kleedkamer is anders, ... En dat werpt zeker vruchten af, al is het leven voor ons nu ook wel zwaarder", getuigt Nathan De Medina bij Sporza. "We moeten om zeven uur op Neerpede zijn en de trainingen zijn fysiek zeer zwaar. En dat twee keer per dag."

Die trainigsmentaliteit heeft ervoor gezorgd dat de ploeg van Frutos perfect weet waar ze staat. "Onze kansen tegen Chelsea zijn fiftyfifty. Het is een indrukwekkende naam op papier, maar we hebben ook Barcelona geklopt. Het verschil zal niet zo groot zijn op het veld. Vorig jaar, toen we in de halve finales uitgeschakeld werden, hadden we individueel misschien meer talent. Dit jaar willen we, dankzij Frutos, allemaal tot het uiterste gaan om dit toernooi te winnen. En ik denk dat we dat ook kunnen."

Vrienden
De Medina heeft ook een deel van zijn wilde haren verloren onder de brede vleugels van z'n Argentijnse coach. "Ik speel geen wedstrijdjes meer onder vrienden. Maar goed, dat is de prijs die je moet betalen om zo snel mogelijk in de eerste ploeg te raken. Dat kan alleen maar als je uitblinkt in een toernooi als de Youth League."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws