Zware schorsing voor Nederlandse verdediger na 'onnodig' gebaar

Zware schorsing voor Nederlandse verdediger na 'onnodig' gebaar

13-04-2016 16:44

Dave Bulthuis is door de Duitse voetbalbond voor drie duels geschorst. De Nederlandse verdediger van 1. FC Nürnberg maakte onlangs een pistoolgebaar nadat hij in de wedstrijd tegen MSV Duisburg een rode kaart had gekregen. Naast zijn schorsing moet Bulthuis ook een boete van 5000 euro betalen. 

De voormalig speler van FC Utrecht is akkoord gegaan met zijn straf. "Mijn reactie op de overtreding heeft het elftal beschadigd. Het was onnodig en het spijt me. Ik ga nu op de training vol gas geven om het team toch te helpen", laat hij in een reactie aan FOX Sports weten. 

De linkspoot mist nu de komende drie duels van Nürnberg. Alleen tijdens de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen in de 2.Bundesliga - tegen St. Pauli - mag Bulthuis weer meespelen. Nürnberg staat op dit moment op de tweede plaats. Aan het einde van de jaargang is die plek goed voor deelname aan de play-offs voor promotie naar de Bundesliga. 

Afgelopen week reageerde Bulthuis, die aan zijn tweede seizoen in dienst van Nürnberg bezig is, op de rode prent die hij incasseerde tegen Duisburg. Alle ophef rond zijn pistoolgebaar vond hij maar overtrokken.