Blanc wijst naar afwezigen: Juist in deze fase waren we verre van compleet

Blanc wijst naar afwezigen: "Juist in deze fase waren we verre van compleet"

13-04-2016 08:00

Laurent Blanc baalde na de 1-0 nederlaag tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League van de personele problemen bij Paris Saint-Germain. De trainer van de Franse kampioen denkt dat er meer inzat.

"We hebben er alles aan gedaan, maar we troffen een erg goed team", liet Blanc na afloop weten aan beIN Sports. "We konden beter en hadden het misschien ook beter moeten doen. We zijn ver gekomen, maar het was niet genoeg. Ons grootste probleem was dat we er niet in slaagden om hier een doelpunt te maken."

PSG, dat voor het vierde jaar op rij strandde in de kwartfinale, kon in Manchester niet beschikken over een aantal vaste krachten als David Luiz, Blaise Matuidi (beiden geschorst) en Marco Verratti (geblesseerd). "Juist in deze fase van de Champions League waren we verre van compleet. Vooraf hadden we het gevoel dat we het City erg lastig konden maken, maar we misten te veel spelers."

"We hadden grote ambities, dus het is logisch dat alle spelers in de kleedkamer heel teleurgesteld zijn", vervolgde Blanc. "Maar we moeten ons hier snel overheen zetten, want we willen de competitie goed afsluiten en er zijn nog twee bekers te winnen voor ons", doelt hij op de Coupe de France en de Coupe de la Ligue.