Büttner werd knettergek bij Dinamo Moskou: Ploegmaats kotsten in de struiken

Büttner werd knettergek bij Dinamo Moskou: "Ploegmaats kotsten in de struiken"

12-04-2016 10:50

De Nederlander Alexander Büttner moet zijn draai nog een beetje vinden bij Anderlecht, maar hij is wel blij dat hij terug dicht bij huis is. In Rusland spelen is namelijk geen pretje.

Büttner verdiende jarenlang goed geld in Rusland, maar hij moest er ook écht wel voor werken. "In januari en februari gaan die Russische clubs drie keer twee weken op trainingskamp. En dan maar rennen, rennen en rennen. Eerste dag, sintelbaan op, lopen. Twee uur lang rondjes. Tweede dag, sintelbaan op, hetzelfde verhaal. Ik weet nog dat ik aan het rennen was en na anderhalf uur dacht: Alex, wat ben je hier aan het doen, man? Waar gaat dit over? Ik had overal onder mijn voeten van die dikke blaren. Andere spelers zag ik kotsend in de struiken liggen of met blessures afhaken. Het sloeg helemaal nergens op", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Ook het dagelijkse leven in Rusland is soms moeilijk als je de taal niet kent. "Dit seizoen was ik nog maar een van de weinige buitenlanders, dus was ik totaal geïsoleerd. Dan gaat de taal je ook wel tegenstaan. In het dagelijks leven hebben we ons wel kunnen redden. Vaak dankzij mijn iPhone. Dan stonden mijn vriendin Marleen en ik in een supermarkt en wilden we bijvoorbeeld broccoli. Maar ja: zeg jij maar eens broccoli in het Russisch. Dan pakte ik uiteindelijk mijn iPhone en zocht op google een afbeelding van een broccoli. En dan kwam het vaak alsnog goed."

Als we de Nederlander even mogen helpen: het Russische woord voor broccoli is...brokkoli.