Newcastle-aankopen door het slijk: 'Mitrovic heeft geen bal geraakt'

Newcastle-aankopen door het slijk: 'Mitrovic heeft geen bal geraakt'

11-04-2016 17:29

Newcastle United stevent hard af op degradatie uit de Premier League. The Magpies verloren zaterdag uit bij Southampton met 3-1. Ook Georginio Wijnaldum kon niet imponeren en dat deed Alan Shearer pijn.

'Alles wat ik op zaterdag heb gezien, is dat Georginio Wijnaldum en Moussa Sissoko weer spoorloos verdwenen waren in een uitwedstrijd. Aleksandar Mitrovic heeft de bal werkelijk waar bijna niet aangeraakt en de defensie stond alleen maar te schutteren', schreef clubicoon Shearer in zijn column voor The Sun.

'De spelers die door Newcastle zijn gehaald, zijn niet goed genoeg voor de Premier League of kunnen de strijd niet aan', vervolgt de voormalig aanvaller. 'Het is allemaal leuk en aardig dat je voetbalkwaliteit hebt als speler, maar dat alleen is niet genoeg in de degradatiestrijd.'

Newcastle staat er beroerd voor als nummer negentien van de Premier League. Het gat met de veilige zeventiende plek van Norwich City is opgelopen tot zes punten. Newcastle heeft nog zes duels voor de boeg, Norwich eentje minder. 'Als we dan toch degraderen, zorg dan dat we strijdend ten onder gaan', verzoekt Shearer.