Simons staat opgefokt te voetballen en irriteert zijn tegenstanders

"Simons staat opgefokt te voetballen en irriteert zijn tegenstanders"

Gepubliceerd: maandag 11 april 2016 om 16:04ma 11-04-2016 om 16:04

Timmy Simons kreeg op de eerste twee speeldagen van Play-Off 1 veel lof. Ondanks zijn leeftijd (39 jaar) blijft hij de troepen van Club Brugge aanvoeren. Jacques Sys, de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, stelt zich evenwel vragen. Hoe goed is Simons eigenlijk echt en wordt zijn belang in het succes van Blauw-Zwart niet overschat?

"In Simons schuilt een vreemd dualisme: buiten het veld is hij altijd een toonbeeld van nuchterheid en bescheidenheid. Maar op het veld gaat hij de laatste jaren steeds onbeheerster te werk. Hij staat opgefokt te voetballen en irriteert zijn tegenstanders. Dat kan door de stress en de titelambitie in zijn omgeving komen, maar volgens mij heeft het ook te maken met een persoonlijke frustratie", aldus Sys in Sport/Voetbalmagazine.

"Simons wil nog zo graag een jaar verder voetballen -daarin is hij te vergelijken met Tom Boonen-, maar voelt dat Club Brugge niet geneigd is zijn contract te verlengen. Zelfs van een functie binnen de technische staf valt plotseling niets meer te horen. Die onzekerheid over zijn toekomst moet aan hem vreten."

Volgen Sys profiteert Simons ons ook van de zwakte van onze competitie. "Maar hij wordt er eind dit jaar veertig, dan moet je niet meer verwachten nog een hoofdrol te spelen, dat weet Club ook. Bovendien moet je het belang van Simons ook niet overwaarderen. Ja, hij was in de eerste twee wedstrijden van deze Play-Off 1 goed, maar het niveau van die wedstrijden was bedenkelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Simons nog een jaar extra aan?

Ja
65%
Nee
35%
(878 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws