Kara en Anderlecht diep getroffen na diagnose Essikal: Spijt ons allemaal

Kara en Anderlecht diep getroffen na diagnose Essikal: "Spijt ons allemaal"

11-04-2016 15:36

Het verdict voor Karim Essikal na de botsing met Kara Mbodj was zwaar. De middenvelder van Essevee heeft een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht en een zware hersenschudding opgelopen. Bij Anderlecht zitten ze duidelijk verveeld met de zaak.

Paars-wit deelt via een mededeling op de officiële website mee dat het hoopt op een snelle terugkeer van Essikal. "Naar aanleiding van de zware blessure van Karim Essikal, opgelopen na een luchtduel met Kara Mbodj, wensen het bestuur, de staf en de spelers van RSC Anderlecht alle sterkte toe aan de gekwetste speler", klinkt het.

Ook Kara, die voor de schade zorgde, had een reactie klaar. "Karim (Essikal, red.) en ik gingen voor de bal, maar we raakten elkaar ongelukkig. Het spijt ons allemaal dat hij zo zwaar getroffen is. Ik heb, op geen enkel ogenblik, mijn tegenstander willen kwetsten. Zo gauw hij in staat is om bezoek te ontvangen, zal ik hem opzoeken om hem een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat hij snel weer de oude wordt", aldus de Senegalees.