Boodschap voor RSCA: Als Club wint, geeft het dit niet uit handen

Boodschap voor RSCA: "Als Club wint, geeft het dit niet uit handen"

11-04-2016 15:53

Club Brugge lijkt na de 2-0 winst tegen Gent het meeste kans te maken op de titel. Daarvoor moeten de Bruggelingen eerst nog wel voorbij Anderlecht geraken. De Brusselaars kunnen zondag bij winst tot op één punt (eigenlijk twee) punten naderen.

"Het is uiteraard van moeten voor Anderlecht tegen Club. Als je vier, eigenlijk vijf, punten moet goedmaken, dan moet je thuis winnen", zegt Peter Vandenbempt aan Sporza. "Niet alleen om drie punten in te lopen, maar ook om de flow van Club Brugge - die grinta, dat grote zelfvertrouwen - te breken. En misschien ook wel om iedereen, in de eerste plaats zichzelf en de eigen supporters, te overtuigen dat ze echt nog een titelkandidaat zijn."

"Als Club wint, dan gaat het dit niet meer uit handen geven. Dan gaan ze nog meer groeien, gaat het geloof nog groter worden en is het enkel aftellen naar de dag van de viering. Ik weet wel dat in Play-Off 1 al de meest ongelooflijke dingen gebeurd zijn. Twee jaar geleden had ik Anderlecht ook twee of drie keer afgeschreven voor het de titel pakte. Maar goed, ik heb mijn les nog niet geleerd."

"Ik zou de lat laag leggen voor de kwaliteit van het spel in de topper. Het zal spannend zijn: intens, veel strijd, veel duels, discussies en opstootjes. Maar ik vrees weinig goed voetbal. Voor wie gaat kijken nog een tip: "Vergeet je helm niet op te zetten"."