Tegenstander na grove De Jong-tackle afgevoerd in rolstoel: 'Gruwelijk!'

Tegenstander na grove De Jong-tackle afgevoerd in rolstoel: 'Gruwelijk!'

11-04-2016 09:22

Nigel de Jong heeft zich niet van zijn beste kant laten zien. De Nederlandse middenvelder van LA Galaxy trapte tegenstander Darlington Nagbe van Portland Timbers zondag hard op de enkel, waarna hij werd afgevoerd in een rolstoel.

Op beelden is te zien dat De Jong een grove tackle inzet, over de bal heen, op het been van Nagbe. De tegenstander van De Jong kon vervolgens geen druk meer zetten op het geraakte been en moest per rolstoel naar de kant worden vervoerd. Toevallig zat Stuart Holden, die in het verleden een zware blessure overhield aan een De Jong-tackle, in de studio van FOX voor een analyse van het duel.

"Het lijkt wel toeval. Ik kreeg voor de wedstrijd nog de kans om met De Jong te praten. Hij maakte zijn excuses voor de tackle in 2010 waardoor ik geblesseerd raakte", begon Holden. "Hij vertelde dat hij in een zware periode had gezeten, dat de media achter hem aan zat. Hij stond onder grote druk en maakte veel tackles. Maar dat is in mijn ogen geen excuus om iemand z'n been te breken. Toch liep ik met een positief gevoel weg na het gesprek."

"Maar nu zit ik hier en zie ik hoe hij Nagbe aanpakt. Ik word er misselijk van, omdat ik weet wat Nagbe nu moet doormaken. Hij had een handdoek over zijn hoofd, het was duidelijk dat het een serieuze blessure is. Ik wil er niet over speculeren en De Jong bood zijn excuses wel aan, maar er is absoluut geen excuus voor zo'n tackle. Het is gruwelijk, verschrikkelijk!", besluit Holden.