Kaya haalt zwaar uit naar ex-club Anderlecht: Geef de jeugd toch een kans

Kaya haalt zwaar uit naar ex-club Anderlecht: "Geef de jeugd toch een kans"

10-04-2016 09:00

Bij Zulte Waregem is Onur Kaya bezig aan een topseizoen, hij heeft ondertussen al 12 assists gegeven. De technisch vaardige middenvelder kreeg zijn opleiding bij Anderlecht, maar heeft niet veel goeds te zeggen over zijn ex-ploeg.

Toen hij 15 was vertrok hij bij Anderlecht, naar eigen zeggen door een gebrek aan respect. "Ik was 15 toen ik Anderlecht verliet voor Vitesse. Ik had geen uitzicht op een contract. Of liever, toen ik zei dat ik naar Nederland wilde kreeg ik een semi-contractje. Dat was lachwekkend, financieel zag je dat er geen vertrouwen was. Maar ze wilden je toch maar houden, in geval van", aldus Kaya in Fan!

Kaya denkt dat het ook een handicap was dat hij uit Brussel zelf kwam. "De jongens uit Brussel kregen niet zo snel een contract. Jongens die in Vlaanderen werden gehaald, kregen dat wel. En die haalden het doorgaans evenmin. Anderlecht gebruikt zijn eigen jeugd niet genoeg. Toen niet en nog steeds niet. Kijk naar de huidige ploeg: wie is er echt van eigen jeugd?"

Kaya vindt het frustrerend dat Anderlecht buitenlandse spelers blijft halen. "De beloften winnen in de Youth League van FC Barcelona, waarom gun je die jongens geen kans? Nee, je koopt Brazilianen en Egyptenaren. Je betaalt ervoor en die spelen niet eens. Geef dan toch je jeugd een kans. Kijk naar Lukebakio: die heeft kwaliteiten."