De Witte slaat mea culpa na debacle bij transfer Boussoufa: Hein had een punt

De Witte slaat mea culpa na debacle bij transfer Boussoufa: "Hein had een punt"

09-04-2016 16:26

Het gezicht van Hein Vanhaezebrouck na de transfer van Mbark Boussoufa stond op onweer. De coach van AA Gent was helemaal niet blij met de manier waarop het Gentse bestuur de transfer afhandelde. Hij voelde zich in de steek gelaten. Voorzitter Ivan De Witte kan zijn coach wel begrijpen. 

De Gentse voorzitter gaf in Het Laatste Nieuws meer uitleg over de spraakmakende transfer van Boussoufa. "In de laatste week van de transferperiode bleek uit contacten met Boussoufa dat het kostenplaatje ineens veel interessanter werd. Michel (Louwagie, nvdr) en ik zijn daarom op zondagnacht, na de wedstrijd tegen Beveren - 24 uur voor het sluiten van de markt - gaan samenzitten met Hein. En we zijn tot de conclusie gekomen: 'We gaan ervoor'."

Hectische toestanden in de Ghelamco Arena en dus kan je al eens iets vergeten: je coach op tijd en stond op de hoogte houden. "Lokomotiv stelde om 23.30u bijkomende eisen, de pers raakte op de hoogte, de sociale media ontploften... Kortom, het was zó hectisch dat ik, wij als club, nagelaten hebben om Hein op geregelde tijdstippen op de hoogte te houden."

"Ik noem dat 'een misverstand', waar ik de verantwoordelijkheid voor neem. Hein had een punt, toen hij op dinsdagochtend zei: 'Ik wist van niets'", besluit De Witte.