Mazzu zit met probleemgeval: Een doelman met mijn kwaliteiten moet meer spelen

Mazzu zit met probleemgeval: "Een doelman met mijn kwaliteiten moet meer spelen"

08-04-2016 15:12

Het leven van Parfait Mandanda is niet meer ... perfect. Vergeef ons de woorspeling, maar deze is helemaal toepasselijk op de huidige situatie van de Sporting Charleroi-doelman. Mandanda werd een mooie carrière voorspeld. Nu kwijnt hij weg op de bank. 

Mandanda speelde dit seizoen maar 9 wedstrijden voor Sporting Charleroi. Nochtans was hij 2 seizoenen geleden de onbetwistbare nummer 1 in het doel. De Congolees is helemaal niet tevreden. "Een doelman met mijn eigenschappen en kwaliteiten moet meer spelen", klinkt het op Proximus 11. "Ik geloof dat ik maar 9 matchen gespeeld heb. Voor mij is dat niet goed genoeg. Het is veel minder waarop ik had gehoopt."

"Maar goed, het is niet aan mij om de ploeg op te stellen", gaat Mandanda verder, die het ook heeft over zijn concurrent Nicolas Penneteau. "De coach heeft op een bepaald moment beslist om Nico in doel te zetten. Hij vond dat het beste gezien vorig seizoen. De situatie lag een beetje moeilijk, maar Nico heeft goed gespeeld."

Mandanda kan zich niet neerleggen bij de huidige situatie. "Het wringt wel bij mij. Je ziet vanalles veranderen en jij blijft aan de kant staan. En dat terwijl ik hard knok om terug in de ploeg te staan."