Preud'homme kan pijlen richten op Bond, speler krijgt alsnog zwaardere straf

Preud'homme kan pijlen richten op Bond, speler krijgt alsnog zwaardere straf

Gepubliceerd: vrijdag 8 april 2016 om 14:54vr 08-04-2016 om 14:54

Slecht nieuws voor Michel Preud'homme: Benoît Poulain krijgt dan toch een zwaardere straf. De verdediger van Club Brugge is 2 speeldagen geschorst waaronder 1 effectief. Bovendien krijgt Poulain een boete van 800 euro. 

De Geschillencommissie Hoger Beroep volgt dus de beslissing van het Bondsparket. Die had Poulain eerst een schorsingvoorstel gedaan van 2 speeldagen waaronder 1 effectief. Het Bondsparket legde ook een boete op van 800 euro. Club Brugge ging niet akkoord en tekende beroep aan. Dat leverde resultaat op, want de voorwaardelijke schorsingsdag werd de prullenmand in gezwierd en de boete werd met 200 euro verlaagd. 

Maar het Bondsparket ging niet akkoord met die beslissing en tekende op zijn beurt beroep aan. Vrijdag besliste de Geschillencommissie Hoger Beroep dat de oorspronkelijke strafmaat behouden werd. Poulain mist sowieso de wedstrijd tegen AA Gent. De Fransman werd tijdens de wedstrijd tegen KV Oostende uitgesloten nadat hij stevig in duel ging met Fernando Canesin. Poulain raakte het hoofd van de KV Oostende-speler. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is deze schorsing rechtvaardig?

Ja
15%
Nee
85%
(878 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws