'Vermeer-pop' zorgt voor lege tribune in de Amsterdam Arena

'Vermeer-pop' zorgt voor lege tribune in de Amsterdam Arena

07-04-2016 22:43

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft Ajax een schikkingsvoorstel gestuurd. Als het aan de KNVB ligt is Vak 410 tijdens de eerste ontmoeting met Feyenoord leeg. Ook hangt Ajax een boete van 10.000 euro boven het hoofd. Tijdens de Klassieker begin februari hing er onder andere een Kenneth Vermeer-pop in de Arena.

Naast de pop van de ex-speler werd er ook een spandoek met een kwetsende tekst getoond, waren er kwetsende spreekkoren richting de doelman van Feyenoord en daarnaast werd er vuurwerk afgestoken. Dit heeft de KNVB meegewogen in het schikkingsvoorstel, meldt de bond via de officiële kanalen.

Seizoenkaarthouders van Vak 410, waar de pop en het spandoek hing, mogen in de eerst volgende beker- of competitiewedstrijd tegen Feyenoord niet elders in het stadion zitten. De KNVB vindt dat Ajax niet genoeg gedaan heeft om de wanordelijkheden te voorkomen dan wel te beëindigen.

'Tijdens de wedstrijd Ajax – Feyenoord had Ajax eerder moeten optreden tegen het ophangen van de pop, het spandoek met kwetsende tekst en de kwetsende spreekkoren', aldus de KNVB. 'Ook is de aanklager van mening dat er na afloop van de wedstrijd Ajax - Feyenoord te weinig is ondernomen richting de deelnemers aan de kwetsende spreekkoren.'

De KNVB geeft Ajax tot woensdag de tijd om te reageren op het voorstel