Update: 'Barcelona-aanwinst ontkent belangstelling in zeer lucratief avontuur'

Update: 'Barcelona-aanwinst ontkent belangstelling in zeer lucratief avontuur'

08-04-2016 21:10

Een opmerkelijk bericht vanuit Spanje. Arda Turan, die nog maar een half jaar in actie komt namens FC Barcelona, zou serieus overwegen om een lucratieve overstap naar China te maken.

Het Catalaanse Sport meldt dat er een aantrekkelijk aanbod is gekomen vanuit het Aziatische land en dat Turan erover nadenkt om daarop in te gaan. Barcelona en trainer Luis Enrique zijn echter niet van plan om de Turk te laten gaan. Turan speelt pas sinds afgelopen jaar voor de Catalaanse topclub en mag door het transferverbod pas sinds een half jaar voetballen. 

Bovendien zou een zomers vertrek erop duiden dat Turan een miskoop is geweest van Barcelona. Alleen wanneer de niet nader genoemde Chinese club een bod hoger dan 34 miljoen euro zou neerleggen, is Barcelona bereid om mee te werken. Dat is immers het bedrag dat de club vorig jaar aan Atlético Madrid betaalde.

Update: Volgens Mundo Deportivo heeft Turan geen oren naar een vertrek naar China. De Turk zou hebben aangegeven zich alleen te focussen op Barcelona en momenteel niet aan een transfer te denken. Ook de Catalaanse club zelf is niet van plan om Turan van de hand te doen.