Kenny Steppe: Heb laten zien dat ik nog besta, en dat was wel even nodig

Kenny Steppe: "Heb laten zien dat ik nog besta, en dat was wel even nodig"

07-04-2016 15:58

Kenny Steppe wordt na zijn knalprestatie tegen AA Gent langs alle kanten bewierookt. Zelf blijft de reseverkeeper van Zulte Waregem er nuchter onder. "Ik wil eerste doelman blijven."

"Opgeleid bij Beerschot hé mannen, de Kenny!". Frank Raes kon zijn enthousiasme over de kwaliteiten van Kenny Steppe (27) maar moeilijk verbergen maandagavond in Extra Time. Ook Hein Vanhaezebrouck is fan. Hij noemde Steppe "de man van de speeldag". "Ik heb nog eens laten zien dat ik besta", reageert Steppe in Het Laatste Nieuws. 

Het was nodig dat we nog eens iets van Kenny Steppe hoorden, want geef toe: u was hem ook al vergeten. En dan te zeggen dat hem ooit een gouden toekomst voorspeld werd. In 2007 maakt hij als tiener zijn debuut bij Beerschot, om één seizoen later verkozen te worden tot 'Belgisch Doelman van het Jaar'. Chelsea en Anderlecht trokken aan zijn mouw, maar Steppe trok naar Heerenveen. 

Provenciaal voetbal
"Ik was er vijf jaar lang gelukkig, ook al liep het sportief niet zoals gehoopt. Dat had ook met pech te maken - ik liep er mijn enige twee blessures op. Spijt heb ik niet, want ook uit tegenslagen kun je veel leren. Mocht ik bij Beerschot mijn pols gebroken hebben, dan zat ik nu misschien in provinciale. Tuurlijk denk ik soms eens aan hoe het had kunnen lopen, maar ik mag niet klagen over hoe het gegaan is."

Maar Steppe speelt wel degelijk in Eerste Klasse, en is erin geslaagd om Sammy Bossut uit de basisploeg te spelen. "Het is leuk om vertrouwen te krijgen", klinkt het. "En het is nu mijn ambitie om eerste doelman te blijven. Ik wil de komende negen wedstrijden tonen dat de club op mij kan rekenen."