Ongezien: smeert Bondsparket Poulain toch nog zware schorsing aan?

Ongezien: smeert Bondsparket Poulain toch nog zware schorsing aan?

07-04-2016 07:26
18

Krijgt Benoît Poulain toch nog een zwaardere schorsing dan 1 speeldag? Dat was de straf die oorspronkelijk werd uitgesproken, maar het bondsparket wil paal aan perk stellen: de discussie gaat vooral over de intentie om de bal te spelen.

Poulain kreeg in de wedstrijd tegen Oostende al rood na amper 19 minuten, die rode kaart stond fel ter discussie. De voet van Poulain was gevaarlijk hoog en hij raakte het hoofd van Canesin, maar onder meer analist Peter Vandenbempt liet al weten dat hij het eerder een gele kaart vond. Het bondsparket is het daar totaal niet mee eens en wil net een zwaardere straf. Het wil naar verluidt een schorsing tussen 2 en 4 speeldagen.

Marc Rubens van het parket legt uit waarom hij ingaat tegen de Geschillencommissie. "Poulain raakt op geen enkel moment de bal, daarom gaan we in beroep. Voor de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag zullen we opnieuw één speeldag effectieve schorsing en één voorwaardelijk vragen. Het gaat ons om het principe", aldus Rubens in Het Laatste Nieuws. Het Brugse bestuur is naar verluidt furieus, want het gebeurt bijna nooit dat het bondsparket zelf in beroep gaat.