Dit was de dag: Chelsea haakt af, UEFA op de rooster en Maertens ontkent

Dit was de dag: Chelsea haakt af, UEFA op de rooster en Maertens ontkent

06-04-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Politie valt binnen bij UEFA
De Zwitserse politie is woensdag binnengevallen bij de UEFA. De raid kadert in het onderzoek naar Panama Papers, een grootschalig belastingsschandaal. De politie is op zoek naar contracten tussen de UEFA en marketingbedrijf Cross Trading. De Europese Voetbalbond liet al weten zijn volledige medewerking te verlenen.

Chelsea haakt af voor NainggolanThe Blues toonden al even interesse in de Rode Duivel. Toen Antonio Conte werd voorgesteld als coach voor volgend seizoen, klonken de geruchten nog luider. Het is geen geheim dat de Italiaan een fan is van Nainggolan. Chelsea zou nu voorlopig wel afhaken voor de middenvelder. AS Roma wil 50 miljoen euro vangen en dat vinden de Engelsen wat veel.

Anderlecht wil Büttner houden
Paars-wit is zeer tevreden over de prestaties van de Nederlander. Volgens diens manager gaan Anderlecht en Dinamo Moskou in mei rond de tafel zitten om een definitieve overgang te bespreken. De speler zelf zou openstaan voor een verlengd verblijf. Het al dan niet behalen van de titel (en de bijhorende kwalificatie voor de Champions League) kan wel een rol spelen in zijn beslissing.

Castillo wil niet terugkeren
De uitgeleende spits van Club Brugge scoort in zijn thuisland aan de lopende band. Universidad Catolica wil de Chileen graag houden en de aanvaller zelf staat daar ook voor open, maar Club hoopt een mooie som te vangen voor Castillo en Catolica heeft het niet breed. Een terugkeer naar het Jan Breydelstadion ziet de spits niet zitten.

Freddy Maertens ontkent beschuldigingen van Van BinstGille Van Binst beweert dat hij in zijn carrière één keer doping heeft gebruikt. De oud-voetballer gaf ook aan de doping te hebben gekregen van Freddy Maertens, ex-wereldkampioen wielrennen. Die ontkent ten stelligste. "Ik ken hem niet. Ik overweeg een klacht wegens laster en eerroof."